Najbolji preliv za pitu koji koriste u pekarama: U isto vrijeme će biti hrskava i meka

Pita će biti ljepša od bilo koje druge, samo je potrebno da premažete kore ovim tajnim prelivom.
Pite su čest gost na našim trpezama, a pripremamo ih s sirom, mesom, zeljem, spanaćem i na mnogo drugih načina.
Međutim, jeste li ikada primijetili razliku između vaše pite i one koju kupite u pekari?
To je zato što pekari koriste jedan vrlo jednostavan preliv, a mi vam donosimo recept za njega.
Sastojci:
-8 kašika brašna
-1 kesica suhog kvasca
-2 šolje mlijeka
-100 ml ulja
-So
-Šećer
Priprema:
Pomiješajte malo šećera i kvasca, pa ih prelijte mlakim mlijekom i promiješajte.
Zatim dodajte so, ulje i brašno.
Ovim prelivom premažite svaku koru i potom filujte na uobičajen način.
Ukoliko vam ostane preliva, prelijte ga preko pite i ostavite da odstoji oko sat vremena.