Najbolji preliv za pitu koji koriste u pekarama: U isto vrijeme će biti hrskava i meka

Praktična žena
Najbolji preliv za pitu koji koriste u pekarama: U isto vrijeme će biti hrskava i meka

Pita će biti ljepša od bilo koje druge, samo je potrebno da premažete kore ovim tajnim prelivom.

Pite su čest gost na našim trpezama, a pripremamo ih s sirom, mesom, zeljem, spanaćem i na mnogo drugih načina.

Međutim, jeste li ikada primijetili razliku između vaše pite i one koju kupite u pekari?

To je zato što pekari koriste jedan vrlo jednostavan preliv, a mi vam donosimo recept za njega.

Sastojci:

-8 kašika brašna
-1 kesica suhog kvasca
-2 šolje mlijeka
-100 ml ulja
-So
-Šećer

Priprema:

Pomiješajte malo šećera i kvasca, pa ih prelijte mlakim mlijekom i promiješajte.

Zatim dodajte so, ulje i brašno.

Ovim prelivom premažite svaku koru i potom filujte na uobičajen način.

Ukoliko vam ostane preliva, prelijte ga preko pite i ostavite da odstoji oko sat vremena.
 
 
 
 
 
 
 
 

Ne propustite