Sladak kupus kojem niko ne može da odoli: Samo 1 kašika ovoga daje mu savršenu aromu i boju

Sladak kupus kuhan na ovaj način prelijepo miriše i bogat je aromama raznog povrća i vitamina.
Sigurni smo da ćete zavoljeti ovaj recept i da ćete ga praviti često, naročito tokom ljeta kada su paprika i paradajz u sezoni.
Sastojci:
1 glavica kupusa
1 paradajz
1 veza mladog crnog luka ili praziluka
1 zelena paprika
2 mrkve
1 korijen i list peršuna
1 korijen celera
1 veći krompir
2 kašike ajvara
5 čena bijelog luka
Začin, so
Aleva paprika
Tucana paprika
Priprema:
U šerpu narežite krupno kupus. Povrće isjeckajte na sitne kocke, a luk sitno. Na isječeni kupus dodajte mladi luk, zelenu papriku, mrkvu isječenu na kolutove, celer, peršun, krompir i 3-4 čena bijelog luka.
Nalijte sa malo vode i kuhajte oko 30-40 minuta. Ne mešajte tokom kuhanja. Dodajte sjeckani paradajz ili paradajz iz flaše. Posolite, začinite i ubacite 2 kašike ajvara.
U tiganj stavite malo ulja i pola kašičice brašna, pa propržite. Dodajte alevu papriku i po želji tucanu ljutu papriku, a potom zapržite kupus. Na kraju dodajte ostatak beijlog luka, sitno isjeckan, i blago promiješajte. Na kraju dodajte peršunov list.
Ručak je gotov!