Zaboravite na lukovinu i čarape: Ovog Uskrsa hit su svjetlucava jaja, a treba vam samo 1 namirnica

Praktična žena
Zaboravite na lukovinu i čarape: Ovog Uskrsa hit su svjetlucava jaja, a treba vam samo 1 namirnica

Toliko lijepa da jednostavno sijaju u mraku!

Bojanje jaja za Uskrs je duga i bogata tradicija koja se u mnogim zemljama prakticira već stoljećima. Ovaj običaj ima svoje korijene u kršćanstvu jer jaja simboliziraju uskrsnuće i novi život.

Jaja se u brojnim zemljama tradicionalno boje u crvenu boju, koja simbolizira krv koja je prolivena za spasenje svijeta. No, u današnje vrijeme ljudi su počeli eksperimentirati s različitim bojama i uzorcima kako bi dodali vlastiti pečat tradiciji. Tako su se pojavile razne tehnike bojanja jaja poput natapanja u ljusku luka, bojenja voskom i slično.

Ove godine, jedan novi trend posebno privlači pažnju – jaja koja izgledaju kao da su posuta svjetlucavim šljokicama.

Sve što vam treba za „šljokičasta“ uskrsna jaja je – vino.

Jaja stavite u posudu i dodajte hladno vino po izboru (crno ili bijelo) te kuhajte dok vino ne zavrije, a zatim ostavite još 5 minuta da se kuha. Skuhana jaja ostavite da odstoje u posudi s vinom u kojoj su se kuhala barem osam sati, a možete i preko noći. U tom periodu na njima će se pojaviti vinski kamen koji će ljusci dati svjetlucavi sjaj – kao da je jaje prekriveno šljokicama, prenosi Net.hr.

Jaja kuhana u crnom vinu imat će šljokičastu crvenu boju, dok će onima koja su se kuhala u bijelom vinu trebati dodati umjetnu boju.

Ne propustite