Dok pržite ribu, dodajte samo 1 sastojak u tavu: Neprijatni mirisi nestaju, a ukus je fantastičan

Trik za savršeno prženu ribu – dodajte jedan sastojak u tavu ili tiganj
Priprema ribe nije zahtjevna, bilo da ste ljubitelj morske ili riječne ribe.
Međutim, svježa riba kod nas nije uvijek lako dostupna, pa ako koristite zamrznute filete ili cijelu ribu, važno je da ih pravilno odmrznete prije pripreme.
Tajna savršeno pržene ribe
Iako je riba jednostavna za pripremu, može se desiti da ispadne žilava, da ima neugodan miris ili specifičan ukus. Ako želite da uvijek bude mekana i ukusna, postoji jedan trik – dodajte posebnu namirnicu u tiganj.
Mlijeko je ključ savršenog ukusa
U tiganj sipajte 100-125 ml mlijeka, pa kada se malo zagrije, dodajte ribu. Prženje u mlijeku čini ribu mekanom, a ujedno upija neprijatne mirise, posebno kod riječne ribe.
Ako pripremate posnu trpezu, umjesto običnog mlijeka možete koristiti biljne alternative, poput bademovog mlijeka.
Isprobajte ovaj jednostavan trik i uživajte u savršeno pripremljenoj ribi!