Kad spremate šampinjone uvijek dodajte 1 tajni sastojak: Budu sočniji i mnogo ukusniji

Praktična žena
Kad spremate šampinjone uvijek dodajte 1 tajni sastojak: Budu sočniji i mnogo ukusniji

Odličan izbor za ručak, može poslužiti kao cijeli obrok ili kao prilog glavnom jelu.

Sastojci:

- 500 grama šampinjona
- 30 grama putera
- 2 supene kašike maslinovog ulja
- 1 glavica sitno sjeckanog crnog luka
- 50 ml bijelog vina
- 3 čena bijelog luka
- Veza peršuna

Priprema:

Šampinjone operite i dobro ocijedite. U tiganj stavite puter i maslinovo ulje, pa dodajte crni luk. Kada se crni luk prodinsta, dodajte šampinjone. Dinstajte ih oko desetak minuta, a zatim dodajte bijelo vino. Kada vino ispari, dodajte bijeli luk i peršun, pržite još nekoliko minuta i sklonite sa vatre.

Ne propustite