Evo kako da dinstate kupus, a da ne usmrdite cijelu kuću: U šerpu stavite 1 kašiku ove namirnice

Praktična žena
Evo kako da dinstate kupus, a da ne usmrdite cijelu kuću: U šerpu stavite 1 kašiku ove namirnice

Na ove načine ćete se osloboditi specifičnog mirisa kupusa u prostoru

Kupus je vrlo svestran i pristupačan povrće koje se koristi u mnogim jelima – čorbama, glavnim jelima, salatama, pitama i još mnogo toga. Možda vas zanima i trik za kupus koji olakšava pripremu sarmi. Međutim, jedina negativna strana je specifičan miris koji se pojavljuje prilikom kuhanja kupusa, a mnogi ga smatraju odbojnim.

Pročitajte tri jednostavne metode koje će vam pomoći da se oslobodite neprijatnog mirisa prilikom dinstanja kupusa.

Sirće

Sirće je efikasno i može pomoći u uklanjanju mirisa kupusa. Glavna stvar je da se pridržavate mjere, kako ne biste pokvarili ukus jela. Da biste se oslobodili specifičnog mirisa prilikom dinstanja kupusa, dodajte malo sirćeta. Pored toga, u posudu u kojoj kuvate kupus, osim sirćeta, dodajte i malo šećera – to će pomoći da se ukloni kiselost. Saznajte i kako da sladak kupus bude još ukusniji.

So i soda

Za ovu metodu biće vam potrebna hladna voda u kojoj je potrebno rastvoriti kašiku soli i prstohvat sode bikarbone. U ovaj rastvor stavite sjeckani kupus i kuhajte nepokriveno 15-20 minuta. Zatim, kupus ocijedite u cjediljku i nastavite sa kuhanjem (dinstajte, prokuhajte ili pecite).

Lovorov list

Posljednji način da se eliminiše miris kupusa je da u vodu dodate nekoliko listova lovorovog lista, kašiku bijelog vinskog sirćeta i limunov sok. Peršun, mirođija i kim će takođe pomoći da se smanji izražen ukus i miris kupusa.
 
 
 
 
 
 
 

Ne propustite