Savršen trik za prženu ribu: Bez previše ulja dobit ćete hrskavu koricu i bogat ukus

Praktična žena
Savršen trik za prženu ribu: Bez previše ulja dobit ćete hrskavu koricu i bogat ukus

Savršeno prženu ribu možete da napravite pomoću vrlo jednostavnog trika za koji treba da napravite specijalnu mješavinu ulja.

Treba da pomiješate 80 posto ulja koje ima visoku tačku dimljenja i 20 posto ulja sa visokim sadržajem masti.

Ulje sa visokom tačkom dimljenja omogućava da se riba brzo isprži na jakoj vatri, a da ne zagori, dok ulje sa visokim sadržajem masti omogućava da se ravnomjerno isprži i da dobije hrskavu koricu i bogat ukus.

Ako se odlučite na to da pržite ribu saznajte najbolji trik da pržena riba ne upije ulje.

Pravljenje mješavine je jednostavno.

Napunite veliku bocu za ulje sa 80 posto uljem sa visokom tačkom dimljenja, poput ulja repice, a zatim ga do kraja napunite uljem sa visokim sadržajem masti, kao što su maslinovo, palmino ili kokosovo ulje. Pošto je nivo viskoziteta ulja isti u svim dijelovima, mješavina se nikada ne odvaja.

Bićete oduševljeni.

Ne propustite