Najbrža domaća pogača bez kvasca: Ne mijesi se, a gotova za tren, cijela kuća će zamirisati

Praktična žena
Najbrža domaća pogača bez kvasca: Ne mijesi se, a gotova za tren, cijela kuća će zamirisati

Idealno rješenje za sve ljubitelje pogače koji nemaju puno vremena za boravak u kuhinji i čekanje da tijesto naraste.

Kada jednom napravite ovu pogaču i uvjerite se koliko se lako, brzo i jednostavno priprema, više nećete ni pomisliti na hljeb. Mekana je kao pena, a iako ne sadrži kvasac, zadržava tradicionalni ukus, ali uz mnogo brži recept.

Ovo je savršen izbor za sve koji obožavaju pogaču, ali nemaju vremena za duge pripreme. Kako je tijesto najbolje dok je još toplo, pratite recept i uživajte u lakoj i brzoj pripremi.

Potrebno je:

-400 g brašna

-50 ml kisele vode

-1 prašak za pecivo

-malo sode bikarbone

-200 ml jogurta

-so po ukusu

-3 kašike maslinovog ulja

Priprema:

U vanglu staviti brašno, prašak za pecivo, kiselinu vodu, ulje, jogurt i so, pa sve dobro sjediniti varjačom. Zatim izručiti smjesu na radnu površinu i rukama razviti tijesto u oblik pogače debljine prsta. Na nekoliko mjesta probosti viljuškom. Stavite u prethodno zagrijanu rernu na 220 stepeni i pecite oko 35 minuta, dok pogača ne porumeni.
 

 
 

Ne propustite