U mljeveno meso uvijek dodajte 1 sastojak: Bilo da pravite ćufte ili punite paprike, napraviće čudo

Tajni sastojak koji čini jela poput ćufti i punjenih paprika sočnijim i ukusnijim
Postoji mnogo recepata za mleveno meso, ali u Srbiji se najčešće pripremaju pljeskavice, ćevapi, ćufte i faširane šnicle. Sva ova jela su jednostavna za pripremu, ali postoje neki trikovi koji mogu poboljšati njihov ukus.
Ako volite ćevape ili faširane šnicle, postoji jedan sastojak koji treba dodati u smesu kako bi jela postala sočnija.
Iskusne domaćice otkrile su ovu tajnu, a oni koji nemaju puno iskustva u kuhinji mogli bi biti skeptični kad saznaju o čemu je reč. Da biste ćufte ili faširane šnicle učinili sočnijim, potrebno je da dodate šećer.
Iako vam ovo može zvučati čudno, pokušajte, jer šećer pomaže u balansu ukusa i može biti odličan saveznik ako su jela previše slana ili kisela. Šećer takođe doprinosi hrskavijoj korici.
Nemojte pretjerivati sa šećerom – dovoljno je da dodate 1 ravnu kašičicu na 1 kg mljevenog mesa.
Ako želite još bolji ukus, možete dodati i malo ključale vode, piše Stvar ukusa.