Kada pržite kobasicu uvijek dodajte 1 sastojak u tiganj, biće mnogo ukusnija i neće pucati

Praktična žena
Kada pržite kobasicu uvijek dodajte 1 sastojak u tiganj, biće mnogo ukusnija i neće pucati

Ako mislite da ste svoje vještine pripreme kobasica doveli do savršenstva, grdno se varate.

Kuhar iz restorana sa Mišelinovom zvijezdom otkriva vam tajne svog zanata i daje savjete kako da pripremite najukusnije kobasice, ali i kako da izbjegnete najčešće greške koje svi pravimo.

Džef Bejker, kuvar sa više od tri decenije iskustva u profesionalnoj kuhinji i neko ko je imao čast da kuva za britansku kraljicu, otkriva kako da pripremite savršene kobasice u pet lakih koraka. On zaista zna šta govori, a mi vam donosimo njegove savjete.

Kako biste pripremili savršene kobasice, Džef preporučuje da ih pripremate na sljedeći način:

Izvadite kobasice iz frižidera 20 minuta prije kuhanja. Ovo pomaže da se kobasice ravnomjerno isprže i sprečava pucanje creva kobasica kada se zagriju.

Kobasice pripremajte u masivnom tiganju sa neprijanjajućim dnom, koji biste prethodno trebali zagrijati na niskoj ili srednjoj vatri.

Dodajte kašičicu pačje ili guščje masti u tiganj i miješajte dok podloga ne bude potpuno premazana. Zatim uklonite višak masnoće.

Stavite kobasice u tiganj, pazeći da se ne lijepe jedna za drugu i držite ih stalno na ringli. Redovnim okretanjem kobasica, one će dobiti prepoznatljivu zlatnu boju. Džef preporučuje da deblje kobasice pržite 10 do 12 minuta.

Ostavite kobasice da odstoje prije serviranja. Kada se kobasice isprže, biće tvrde na dodir, s unutrašnjom temperaturom od 70 stepeni. Tajna je da kobasice ostavite nekoliko minuta da odstoje kako bi se meso opustilo. Time ćete dobiti mekanu i sočnu kobasicu.

Najčešće greške prilikom pripreme kobasica:

Bockanje omota prilikom prženja. Na ovaj način će sočnost iscuriti iz kobasica, što znači da će one biti suve i bezukusne.

Prženje kobasica u dubokom ulju ili fritezi. Ovo može učiniti kobasice suhim i previše masnim, što nije idealno.

Pečenje kobasica u rerni. Iako vam se ovo može činiti zdravijom opcijom, pečenjem u rerni vaše kobasice nikada neće imati hrskavu koricu koju postižete prženjem u tiganju.

Ne propustite