Čitav život GRAŠAK KUHATE POGREŠNO: Evo kako se kuha zapravo
Smrznuti grašak često smo pripremali na pogrešan način, ali za manje od deset minuta možete ga skuhati tako da očuvate njegov savršen ukus i dobijete pravi specijalitet. Zapravo, cijeli proces je vrlo jednostavan.
Do sada smo ga često stavljali direktno iz vreće u ključalu vodu, što često rezultira kašastim i bezukusnim graškom, zbog čega požalimo što smo ga uopšte pripremali. Ipak, postoji ispravan način da dobijete najukusniji grašak, a on je izuzetno jednostavan.
Dodatni savjeti za kuvanje graška, kukuruza i drugog smrznutog povrća:
1. Nikada nemojte dopustiti da povrće proključa.
2. Dodajte malo šećera u grašak ili kukuruz – poboljšaće prirodnu slatkocu ovog povrća.
3.Nemojte dodavati so prije serviranja, jer može dovesti do dehidriranja povrća.
Savet za najbolji grašak, korak po korak:
1. Ispraznite vreću smrznutog graška u šerpu.
2. Na vrh stavite šest kašika putera, beli luk i malo šećera.
3. Dinstajte na srednjoj vatri dok se puter ne otopi i grašak ne skuha.
4. Posolite i pobiberite, pa servirajte.