Mračni plan rušenja reprezentacije BiH: Navijači će zbog ovog biti bjesni

Fudbal
Mračni plan rušenja reprezentacije BiH: Navijači će zbog ovog biti bjesni
Ovih dana bio je aktuelan izbor novog selektora A fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Ovih dana bio je aktuelan izbor novog selektora A fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Podsjetimo, nakon poraza od Izraela, otkaz je uručen Safetu Sušiću, a na njegovo mjesto izabran je Mehmed Baždarević.

Nakon što je Meša dobio povjerenje članova Izvršnog odbora Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, interesovanje za ovaj slučaj je splasnulo u bh. javnosti.

Ipak, prava borba za reprezentaciju Bosne i Hercegovine tek počinje.

Naime, prvi i najveći kandidat za nasljednika Safeta Sušića bio je Vahid Halilhodžić.

Iako su kompletna javnost i čelnici N/FSBiH izvršili strahovit pritisak na Halilhodžića, legendarni Hercegovac je odbio klupu Zmajeva.

Zvanični razlog su bile "privatne obaveze", a nezvanični to što Vaha nije želio pristati da mu Izvršni odbor nameće pomoćnike.

Iz Fudbalskog saveza Republike Srpske svim silama lobiraju da se u stručni štab A fudbalske reprezentacije izabere fudbalski šarlatan, nekadašnji selektor U-21 reprezentacije Branimir Tulić.

Ovaj je "stručnjak" tokom svoje opskurne trenerske karijere do dna srozao U-21 reprezentaciju BiH, a krajnji su mu domet bili drugorazredni klubovi iz Premijer lige BiH.

Međutim, iako je daleko od renomiranog fudbalskog stručnjaka, Branimir Tulić očito ima izrazito jak lobi iza sebe i sve su prilike da ćemo ga gledati u stručnom štabu Mehmeda Baždarevića.

Biranje članova po nacionalnosti i snazi lobija, a ne prema stručnosti i kvalitetu van svake je pameti, a Nogometni/Fudbalski savez ovakvim odlukama gura reprezentaciju korak unazad, što je, uostalom, nešto na što smo i navikli.

Ne propustite