Planirano da radovi budu okončani do ljeta 2015. godine

Historijski dan za FK Sarajevo: Potpisan ugovor o izgradnji trening kampa

Objavljeno:23.12.2014 - 13:39
A A A Times Arial

U Sarajevu je danas potpisan ugovor o projektovanju i izvođenju građevinsko-zanatskih radova između FK Sarajevo kao investitora i kompanije HERCING d. o. o. Sarajevo kao izvođača radova na trening kampu bordo kluba u Butmiru.

Ugovore su potpisali generalni direktor FK Sarajevo Dino Selimović i direktor HERCING d. o. o. Sarajevo Emir Sadžak.

“Ovo je vrlo značajan, rekao bih historijski dan za FK Sarajevo. Konačno će naš klub, po prvi put u svojoj historiji, imati svoj dom, svoje terene i svoje prostorije”, kazao je predsjednik Upravnog odbora FK Sarajevo Edis Kusturica za zvaničnu klupsku stranicu.

Svoje zadovoljstvo potpisanim ugovorom nije krio ni Emir Sadžak, direktor HERCING-a.

“Ovo je značajna investicija u Općini Ilidža i vjerujemo da će realizacijom ovog projekta biti otvoreno i nekoliko novih radnih mjesta, te biti stvoreni uslovi za kvalitetan trenažni proces i rad svih selekcija FK Sarajevo. Raduje nas što smo dio tima koji će raditi na njegovoj realizaciji”, rekao je Sadžak.

Planirano je da radovi počnu sredinom januara naredne godine, a da pripremni radovi budu gotovi do kraja aprila 2015. godine.

Tri terena, od čega dva s prirodnom travom i jedan s vještačkom travom, s pratećim sadržajima, planirano je da budu spremni i u funkciji do kraja ljeta naredne godine.

NAJGLEDANIJI VIDEO DANAS NA PORTALU: