Savršeno sočno i mekano bijlo meso: Trik koji koriste profesionalni kuhari, morate ga isprobati
Ako volite da jedete bijelo meso, onda vam predlažemo sjajan trik profesionalnog kuvara J. Kendži Lopez-Alta. On u marinadu dodaje i majonez, prenosi b92.net.
Ovo će doprinijeti tome da piletina bude sočnija i ukusnija. Bijelo meso jeste omiljena hrana za mnoge, ali zna ponekad biti malo suho i bezukusno.
Majonez se obično koristi kao preliv za salate ili kao namaz za sendviče, ali njegova primjena u kuhinji može biti vrlo raznolika. Kada pripremite marinadu za piletinu, u nju dodajte istu količinu majoneza. Najbolje bi bilo da belo meso marinirate čitav dan, ali ako nemate toliko vremena, možete da ga držite u marinadi barem četiri sata. Majonez ne morate koristiti samo za bijelo meso, već i za bilo koji dio pileta.
Kako marinada sa majonezom poboljšava ukus?
Marinada je obično tečna i teško se "zalijepi" za meso. Ako dodate majonez, premazivanje marinade će biti mnogo lakše, a takođe će sprečiti da ona brzo zagori. Belo meso će postati sočnije i imaće lepu zlatnu boju. Proteini jaja u majonezu podstiču rumenu boju na spoljašnjoj strani piletine, dok istovremeno zadržavaju vlagu. Belo meso neće imati ukus majoneza.