Kada pržite ribu, dodajte samo 1 sastojak u tavu: Neprijatni mirisi nestaju, a ukus je fantastičan

Praktična žena
Kada pržite ribu, dodajte samo 1 sastojak u tavu: Neprijatni mirisi nestaju, a ukus je fantastičan

Kako da riba uvijek bude savršena: Tajna koju morate znati

Riba je jedno od najzdravijih i najukusnijih jela, bilo da ste ljubitelj morske ili rečne ribe. Iako priprema ribe nije previše zahtjevna, mnogi se suočavaju s problemom da riba bude žilava, ima neugodan miris ili ne baš najbolji ukus. A kako bi vaša riba uvijek ispala savršeno, postoji jedan mali trik koji će promijeniti sve.

Ukoliko koristite smrznute filete ili cijelu ribu, važno je da je pravilno odmrznete prije pripreme. To će osigurati bolji rezultat i spriječiti da riba postane suha ili gumena. Međutim, prava tajna savršenog prženja krije se u jednoj namirnici koja će učiniti čuda za vaš obrok.

Naime, kako bi riba bila mekana i sočna, a istovremeno se riješila neprijatnih mirisa, dovoljno je da u tiganj sipate malo mlijeka.

Dodajte oko 100-125 ml mlijeka, a kada se malo zagrije, stavite ribu. Mlijeko će upiti sve neugodne mirise, pogotovo kada pripremate rečnu ribu, a istovremeno će očuvati njezinu sočnost. Ako pripremate posni obrok, možete koristiti i bademovo mlijeko ili neku drugu posnu varijantu.

S ovim jednostavnim trikom, vaša riba će uvijek biti savršena, mekana i ukusna!
 
 

Ne propustite