Umjesto kisele vode - u smjesu za palačinke STAVITE 1 SASTOJAK: Bit će mekanije nego ikad

Praktična žena
Umjesto kisele vode - u smjesu za palačinke STAVITE 1 SASTOJAK: Bit će mekanije nego ikad

Sastojak koji potpuno mijenja tijesto za palačinke

Za ukusne, mekane i sočne palačinke potreban je dobar recept, odnosno dodavanje nekih tajnih sastojaka u onu, već klasičnu recepturu – brašno, jaja, so/šećer i mlijeko.

Kako bi baš svaki put ispale savršene, u smjesu bi trebalo dodati malo sode bikarbone.

Sastojci:

1 jaje
200 ml mlijeka
250 ml vode
200 gr brašna
prstohvat soli
1/4 kašičice sode bikarbone
2 kašike ulja
Ulje za premazivanje tave

Priprema:
Sve tečne sastojke sjedinite, pa dodajte brašno, so i sodu bikarbonu. Smjesu dobro umutite tako da nema grudvica. Dodajte na kraju ulje, pa ponovo sve izmiješajte.

Tavu za palačinke zagrijte na maksimalnoj temperaturi, a potom smanjite malo (7 od 9 podeoka). Pecite palačinke, ređajte ih jednu na drugu, a posudu u kojoj su gotove palačinke poklopite. Tako će duže ostati tople, a sutradan će biti jednako mekane i ukusne.

Palačinke filujte slatkim ili slanim nadjevima.

Ne propustite