Evo šta profesionalni kuvari dodaju u pileću supu, kažu da će ukusom će raspametiti sve

Praktična žena
Evo šta profesionalni kuvari dodaju u pileću supu, kažu da će ukusom će raspametiti sve

Ako želite da vaša supa ili čorba bude bogatijeg ukusa, profesionalni kuvari koriste nekoliko trikova koji vam možda nikada ne bi pali na pamet.

Prvi savjet je da iskoristite ostatke od drugih jela, jer masnoća od mesa, na primjer, može dodati bogat dimljeni ukus supi, kao što to radi Frenk Palermo u svom njujorškom restoranu.

Takođe, kuvari preporučuju da sačuvate kosti i hrskavicu, koje treba kuhati dugo na tihoj vatri, a prije toga ih ispeći u rerni kako bi se pojačao ukus i dobili dodatni vitamini.

Još jedan trik je dodavanje kiseline, poput sirćeta, soka od limuna, paste od paradajza ili čak vina, što pojačava ukus.

Ove kiseline treba dodavati pred kraj kuhanja ili neposredno prije serviranja.

Također, rendanje korice pomorandže može naglasiti slatkoću povrća i umanjiti masan ukus mesa, piše Najženaalo.

Ne propustite