U mljeveno meso uvijek dodajte TAJNI SASTOJAK: Vaše ćufte i šnicle će biti mnogo SOČNIJE I UKUSNIJE
Postoji milijun načina na koje možete pripremiti mljeveno meso, a svatko ima svoju tajnu kako da bude što sočnije.
Već smo podijelili trikove nekih iskusnih domaćica koje u mljeveno meso dodaju maslac, krompir, škrob… Iako su svi ovi savjeti korisni, predlažemo još jedan koji vas neće koštati puno.
Upravo mast koja se dodaje mljevenom mesu čini jela poput mesnih okruglica i faširanca puno ukusnijima i sočnijima.
Goveđi loj poboljšava kvalitetu mesa, ali mu daje i posebnu aromu, pa će jela od mljevenog mesa biti puno ukusnija.
Najbolje je ako koristite svjež loj.
Šta je goveđi loj?
Goveđi loj je čvrsta mast koja se ekstrahuje iz potkožnog tkiva krava i bikova.
Prema naučnicima koji su obavili opsežna istraživanja, goveđi loj sadrži:
- - karotenoidi kao što su provitamin A i beta-karoten;
- - vitamini kao što su A, D, E, F;
- - estri;
- - fosfatidi;
- - zasićene masne kiseline kao što su linolna, linolenska, oleinska, mirostoleinska, arhidna i laurinska;
- - fosfor, natrijum, kalijum;
- - pepeo;
- - holesterol;
Goveđi loj sadrži veliku količinu kalorija.
Goveđi loj se najčešće koristi za kuhanje, može se koristiti za prženje i dinstanje. Ako želite da budete sigurni da kuhate sa zdravom masnoćom, najbolje je da napravite goveđi loj kod kuće.
Za ovo morate nabaviti goveđi loj. Da biste izabrali dobar goveđi loj, potrebno je da provjerite njegov miris i boju. Trebalo bi da bude lijepe bijele boje i da nema neprijatnih mirisa.
Ako se još uvijek pitate da li je kuhanje sa goveđim lojem korisno, odgovor je DA iz sljedećih razloga:
- - ima moć da ubrza metaboličke procese u tijelu;
- - jača kosu i podržava njen rast;
- - značajno poboljšava izgled i opšte stanje kože;
- - spriječava kožne bolesti.