1 sastojak mijenja sve: Krompir će biti toliko sočan i hrskav, da nećete moći prestati jesti
Savršen sklop slatkog i slanog, izazvaće potpuno oduševljenje gostiju
Krompir je postao univerzalno jelo, koje možemo praviti na mnogo načina, a svaki da bude posebno lijep i ukusan za sebe.
Ovakav pečen krompir sa ovim jednim dodatom, postaće vam svakodnevni dodatak jelima. Samo uz pomoć jedinstvenog meda, dovodi nas do skroz desete dimenzije ukusa.
Savršen sklop slatkog i slanog, izazvaće potpuno oduševljenje toliko da nećete moći prestati jesti.
Sastojci:
-Tri veća krompira
-Dvije kašike meda
-250 ml vode
-Jedna kašika suvog začina
-Jedna kašičica sušenog peršunovog lista
-100 ml ulja
Priprema:
Krompir oljuštiti i očistiti na ne baš krupne komade.
Sipajte vruću vodu, med, ulje i na kraju suve začine. Miješati dok se skroz med ne otpi.
U glinenu posudu izručite krompir i prelijte ga smesom sa medom, potom stavite da se peče na 200 stepeni.
Kada voda provri i krompir vri u rerni 30 minuta otvoriti pa izmešati lagano kašikom.
Vodu ostavite da ispari a krompir da se malo zapeče pa zatim posoliti peršunom i služiti toplo.
(Naj Žena)