DA VAM SE KISELI KUPUS ŽUTI KAO DUKAT! Dodajte 2 sastojka u bure i imaćete liske san snova

Praktična žena
DA VAM SE KISELI KUPUS ŽUTI KAO DUKAT! Dodajte 2 sastojka u bure i imaćete liske san snova

Kiseli kupus je omiljena zimska salata svakog domaćinstva, a kako bi imao lepu žutu boju potrebno je da tokom kiseljenje dodate dunju. Ovaj mali sastojak ne samo da daje kupusu prelep zlatni sjaj, već i doprinosi bogatstvu ukusa.


Zima u Srbiji gotovo da ne može da se zamisli bez jela od kiselog kupusa, poput sarme i podvarka. Kiseli kupus je prava "superhrana" bogat je vitaminima A, C, B1, B2, B3, B6, B12, K i E, a čak sadrži i više vitamina C nego svež kupus.

Iako je kiseli kupus lako dostupno u prodavnicama, mnogo je lepši i bogatiji ukusa kada ga sami ukiselimo kod kuće. Proces kiseljenja počinje uklanjanjem spoljašnjih listova sa kupusa, a zatim se unutrašnjost izreže i puni solju.

 

Kupus se ređa u kace, a zatim prelije vodom. U tom procesu možete dodati i razne začine i namirnice, poput rena, koji ubrzava kiseljenje i sprečava kvarenje.

Takođe, za bolji ukus i lepu boju, preporučuje se dodavanje parčića dunje i nekoliko lovorovih listova.

Ova kombinacija ne samo da će obogatiti ukus kiselog kupusa, već će mu dati i prelepu zlatnu nijansu.

Ne propustite