U vodu u kojoj kuhate jaja dodajte 1 sastojak: Neće pucati i oguliće se mnogo lakše!
Za svaki problem postoji rhešenje – rekli bi mnogi. I zaista je tako, barem kada su kuhana jaja u pitanju. Ovde se radi o fantastičnom triku koji će vam olakšati život.
Stručnjaci kažu da su jaja stara između 7 i 10 dana idealna za kuvanje i najlakše ih je oljuštiti. Sigurno ste primetili da neka jaja oljuštite bez problema, a druga, iako su bila u istoj kutiji, vam zadaju muke.
Već smo vam otkrili trik za kuhanje jaja sa šibicom ili čačkalicom, ali sada vam predlažemo nešto još bolje.
Kada krenete da kuvate jaja u vodu ubacite i krišku limuna. Ovo je bitno, jer će jaja biti cela nakon termičke obrade, i neće pucati.
Zašto se jaja kuhaju sa limunom?
Sok od limuna će pomoći da jaja ne puknu prilikom kuvanja, ali će pomoći i da se lakše ogule. Zahvaljujući kiselosti ljuska jajeta će se lako skinuti. Obavezno isprobajte da jaja skuhate sa limunom, jer ćete biti oduševljeni rezultatom.
(Stvar ukusa)