UMJESTO KISELE VODE, U SMJESU ZA PALAČINKE DODAJTE OVAJ SASTOJAK: Biće mekše i ljepše nego ikad

Praktična žena
UMJESTO KISELE VODE, U SMJESU ZA PALAČINKE DODAJTE OVAJ SASTOJAK: Biće mekše i ljepše nego ikad

Za ukusne, mekane i sočne palačinke potreban je dobar recept, odnosno dodavanje nekih tajnih sastojaka u onu, već klasičnu recepturu – brašno, jaja, so/šećer i mlijeko.

Kako bi baš svaki put ispale savršene, u smjesu bi trebalo dodati malo sode bikarbone.

Sastojci:

  • 1 jaje
  • 200 ml mlijeka
  • 250 ml vode
  • 200 gr brašna
  • prstohvat soli
  • 1/4 kašičice sode bikarbone
  • 2 kašike ulja
  • Ulje za premazivanje tiganja

Priprema:

Sve tečne sastojke sjedinite, pa dodajte brašno, so i sodu bikarbonu.

Smjesu dobro umutite tako da nema grudvica. Dodajte na kraju ulje, pa ponovo sve izmešajte.

Tiganj za palačinke zagrijte na maksimalnoj temperaturi, a onda je smanjite malo (7 od 9 podeoka).

Pecite palačinke, redajte ih jednu na drugu, a sud na kome su gotove palačinke poklopite.

Tako će duže ostati tople, a sutradan će biti jednako mekane i ukusne.

Palačinke filujte slatkim ili slanim nadjevom po želji.

Ne propustite