U smjesu za tijesto uvijek dodajte jedan tajni sastojak: Sva peciva će biti ukusnija i mekša
Ponuda
NAŠA KLINIKA
Mislite na Vaše zdravlje i obavite ginekološki pregled, papa test i kolposkopiju po odličnoj cijeni!
100.00 KM
69.00 KM
- 31%
Biss Tours
Povratna karta na relaciji Sarajevo - Beč sa agencijom Biss Tours!
180.00 KM
150.00 KM
- 17%
Medical Spa Vedrina-Serenity
Mislite na Vaše zdravlje i opustite tijelo i um- masaža i hidžama cijelog tijela!
70.00 KM
35.00 KM
- 50%
Vrtoglavi popust! Pripremite se za ispite TOEFL, IELTS, KET, PET, FCE za samo 19 KM!
584.00 KM
19.00 KM
- 97%
Online kurs računovodstva i knjigovodstva u organizaciji International Open Academy!
180.00 KM
18.00 KM
- 90%
International Open Academy
Online kurs "Psihologija uspjeha" uz NLP tehnike!
200.00 KM
18.00 KM
- 91%
Sastojak koji će vam pomoći da tijesto i peciva budu kao iz pekare je puter, ali na poseban način.
Dok se puter obično dodaje u tijesto u obliku komadića sobne temperature ili istopljen, za bolji rezultat iskusni pekari preporučuju da ga pržite prije nego što ga dodate u tijesto.
Evo kako to treba da uradite:
- Stavite puter u tiganj i istopite ga na srednje jakoj vatri.
- Kada se puter istopi, nastavite da ga pržite još 7-8 minuta, neprekidno miješajući.
- Ovo će mu dati bogatiji, orašasti ukus.
- Nakon što se puter prži, prebacite ga u posudu i ostavite da se ohladi.
- Ohlađeni puter dodajte u tijesto i dobro umijesite.
Ovaj trik će vašim pecivima dati nevjerojatno bogat i mekan okus, kao iz pekare, piše Stvar ukusa.