Trik koji će vam pomoći da ogulite pečene paprika za tili čas
Ponuda
Mislite na Vaše zdravlje i obavite ginekološki pregled, papa test i kolposkopiju po odličnoj cijeni!
Povratna karta na relaciji Sarajevo - Beč sa agencijom Biss Tours!
Mislite na Vaše zdravlje i opustite tijelo i um- masaža i hidžama cijelog tijela!
Vrtoglavi popust! Pripremite se za ispite TOEFL, IELTS, KET, PET, FCE za samo 19 KM!
Online kurs računovodstva i knjigovodstva u organizaciji International Open Academy!
Online kurs "Psihologija uspjeha" uz NLP tehnike!
Jesen je pred vratima i čini se da svi jedva čekamo malo hladnije dane kako bismo se oporavili od ovih tropskih mjeseci, a čim dođe kraj ljeta vrijedne domaćice razmišljaju o pripremanju zimnice.
Ajvar je svakako jedan od nezaobilaznih specijaliteta koji se priprema kao zimnica, a glavni sastojak je paprika.
Postupak pripreme ajvara podrazumijeva pečenje paprika i njihovo ljuštenje, međutim, upravo ljuštenje paprika zadaje nam dosta muke.
Postoje trikovi koji će vam olakšati taj proces.
Tajna je u tome da čim pečene paprike izvadite iz rerne ili sklonite sa plotne ili šporeta na kom ste ih pekli, pokrijete krpom, plastičnom folijom ili ubrusom. Zatim ih ostavite da tako odstoje oko 15 minuta – ako je veća količina možete i do pola sata.
Pokrivanje paprika stvara paru i višak tečnosti, a upravo to pomaže da se lakše oljušte.