Ogorčena majka: Hitna odbila da pomogne mojoj ćerki koja se gušila!

Objavljeno:04.12.2015 - 08:13
A A A Times Arial

Ovako za Kurir priča Slavica Obradović iz Prokuplja, čija je ćerka Tijana Jović (22), student Filozofskog fakulteta u Nišu, jedva preživjela subotu, kad je popila lijek protiv mučnine „dimegal“. On joj je bio potreban jer je išla na ekskurziju.

Međutim, ubrzo je osjetila svrab, a nekoliko minuta nakon toga je i povratila.

Sve se desilo ispred fakulteta dok su čekali da krenu. Asistent koji je bio s njima otišao je da kupi lijek „presing“, a Tijani je bilo sve gore, pa je sa još dvije drugarice ušla u taksi i krenula ka Hitnoj. U taksiju je opet povratila i onesvijestila se.

- I dok je moje dijete pokušavalo da preživi, u Hitnoj su komentarisali kako je prethodnu noć sigurno bila pijana. Dok je drugarica objašnjavala da nije ništa pila i molila ih da siđu i pogledaju je, ispred Hitne je pored Tijane i druge drugarice prošao čovjek u bijelom mantilu. Drugarica koja ju je držala počela je da ga moli da joj pomogne, ali on nije reagovao. Pojavili su se tek pošto se Tijana opet onesvijestila - priča majka.

- Odvezli su je u Klinički centar Niš na odjeljenje hematologije i nisu mogli da joj pronađu puls. Nakon dva sata pritisak joj je bio 70/50. Zahvaljujući ljekarima na hematologiji sada je dobro, ali te trenutke ne mogu da zaboravim. Moje dijete je preživjelo samo zato što je bog čuva - kaže Slavica, koja je riješila da ovu situaciju istjera do kraja, jer, kako kaže, sada ima dokaz da njena ćerka nije bila pijana.

Portparol Hitne službe u Nišu dr Dušan Gostović kaže da ne može da komentariše situaciju jer je, s obzirom na to da je Obradovićeva podnijela prijavu Zdravstvenoj inspekciji, dokumentacija za njih zatvorena.

(Kurir.rs)