Najbolja protuupalna namirnica koju možete dodati u sendvič
Ponuda
Mislite na Vaše zdravlje i obavite ginekološki pregled, papa test i kolposkopiju po odličnoj cijeni!
Povratna karta na relaciji Sarajevo - Beč sa agencijom Biss Tours!
Mislite na Vaše zdravlje i opustite tijelo i um- masaža i hidžama cijelog tijela!
Vrtoglavi popust! Pripremite se za ispite TOEFL, IELTS, KET, PET, FCE za samo 19 KM!
Online kurs računovodstva i knjigovodstva u organizaciji International Open Academy!
Online kurs "Psihologija uspjeha" uz NLP tehnike!
Sendviči se mogu pripremiti u različitim kombinacijama, a gotovo nema namirnice koju ne možete dodati u ovaj omiljeni brz obrok. Međutim, dodavanje jedne namirnice koja je često omiljena za doručak može poboljšati protuupalno djelovanje vašeg sendviča.
Prema Eating Well, najbolja protuupalna namirnica koju možete dodati u sendviče je avokado. Bilo da ga volite zgnječenog s malo soka od limete ili narezanog na duge kriške, avokado može donijeti ukusan, kremasti i orašasti element vašem sendviču. Kremastost avokada može zamijeniti umake poput majoneze, pružajući bogatu masnu teksturu koja se savršeno slaže sa svježim povrćem i sirom.
Ako se još uvijek pitate zašto biste trebali dodati avokado u svoj sendvič, nutrijenti koje sadrži mogli bi vas potaknuti na promjenu mišljenja. Avokado je, zajedno s tamno lisnatim zelenim povrćem, orašastim plodovima i masnom ribom, jedna od najboljih namirnica za borbu protiv upale.
Pola avokada sadrži pet grama vlakana, važnog nutrijenta koji poboljšava zdravlje crijevne mikrobiote i pomaže u održavanju zdrave tjelesne mase. Osim toga, avokado je bogat antioksidansima, što može pomoći u zaštiti od oksidativnog stresa i smanjenju upala. Također, avokado sadrži zdrave mononezasićene masti, kalij i magnezij, koji pomažu u održavanju zdravog krvnog tlaka i razine kolesterola, prenosi Eating Well.
Kako biste odabrali najbolji avokado, obratite pažnju na nekoliko detalja. Kora bi trebala biti tamno zelena ili crna, bez mrlja, lagano mekana na dodir, a nakon uklanjanja peteljke trebala bi biti zelena. Ovo su sigurni znakovi savršeno zrelog i ukusnog avokada.
Također, važno je znati kako pravilno spremiti avokado nakon rezanja. Ostatak avokada treba čuvati u kori s košticom kako bi se smanjila izloženost kisiku. Narezanu stranu treba omotati plastičnom folijom i spremiti u hladnjak. Ako imate narezane kriške avokada, također ih čuvajte u hladnjaku do sljedećeg konzumiranja, ali je najbolje avokado pojesti unutar nekoliko dana.