Meteorolozi objavili prognozu: EVO KAKVO NAS VRIJEME ČEKA NAREDNIH DANA

Aktuelno
Meteorolozi objavili prognozu: EVO KAKVO NAS VRIJEME ČEKA NAREDNIH DANA

Jutros je u Bosni i Hercegovini bilo oblačno i nestabilno vrijeme sa kišom pljuskovima i grmljavinom.

Temperature zraka u 08 sati: Bjelašnica 9 stepeni, Ivan Sedlo 14, Livno 16, Bihać, Bugojno, Drvar i Sarajevo 17, Sanski Most, Široki Brijeg, Tuzla i Zenica 18, Mostar i Neum 20 stepeni. Atmosferski pritisak je u Sarajevu iznosio 937 milibara, za 5 milibara je niži od normalnog i sporo raste.

U srijedu, 3. jula, u Bosni i Hercegovinim malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Tokom dana, uz nešto više oblaka može pasti i malo kiše. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15, na jugu zemlje do 17, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 23 i 28, na jugu zemlje do 30 stupnjeva.

U četvrtak, 4. jula, u Bosni i Hercegovini sunčano uz umjerenu oblačnost. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 16, na jugu zemlje do 19, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 24 i 30 stupnjeva.

U petak, 5. jula, u Bosni i Hercegovini sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 20, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 24 i 30 stupnjeva.

Ne propustite