Bidenovi pomoćnici kažu da amerikči predsjednik najbolje funkcioniše između 10 i 16 sati

Vijesti
Bidenovi pomoćnici kažu da amerikči predsjednik najbolje funkcioniše između 10 i 16 sati

Pomoćnici američkog predsjednika Joea Bidena branili su njegov nastup na televizijskoj debati sa bivšim predsjednikom Donaldom Trumpom, rekavši da se bori da funkcioniše izvan šestosatnog radnig vremena, izvještava Axios.

Citirajući osobe bliske predsjedniku, Axios navodi da Biden najbolje funkcioniše između 10 i 16 sati.

Prema anonimnim saradnicima koji su razgovarali sa ovom američkom medijskom kućom, Biden će vjerovatno praviti verbalne greške i umoriti se izvan ovog vremenskog perioda ili dok putuje u inostranstvo.

No Business Insider istiće kako su i Bidenovi pomoćnici bili pod lupom. Washington Post je objavio da su neki u Bidenovom najužem krugu okrivili njegov loš učinak pretjeranu pripremu za debatu.

Biden i bivši predsednik Donald Tramp susreli su se u prvoj ovogodišnjoj debati u četvrtak, u Atlanti.

Komentatori i političari ocijenili su debatu pogubnom za Bidena i pitali su se da li je prestar za još jedan predsjednički mandat.

“Proveo sam pola svoje karijere pod kritikama jer sam bio najmlađa osoba u politici. Bio sam druga najmlađa osoba ikada izabrana u Senat Sjedinjenih Država – a sada sam najstarija”, rekao je Biden tokom debate upitan da prokomentariše zabrinutost zbog njegovih godina.

Biden je priznao da je imao loš nastup na debati, ali je umanjio njen značaj.

“Ne hodam s lakoćom kao nekada, niti govorim tako glatko. Ne debatujem tako dobro kao nekada”, rekao je u petak publici u Raleighu u Severnoj Karolini, na predizbornom skupu.

Ne propustite