U BiH danas temperature do 35 stepeni, a od sutra...

Bosna i Hercegovina
U BiH danas temperature do 35 stepeni, a od sutra...

 Nakon sunčanog vremena i visokih temperatura, od utorka se u Bosni i Hercegovini očekuje promjena vremena sa nešto nižim temperaturama.

“U Bosni i Hercegovini danas se očekuje pretežno sunčano vrijeme prije podne. U poslijepodnevnim i večernjim satima u Bosni se očekuju pljuskovi i grmljavina koji će se tokom noći na utorak proširiti i na Hercegovinu”, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.

Uz grmljavinske oblake će biti i jačih udara vjetra. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 15 i 20, na jugu zemlje do 25 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 30 i 35 stepeni.

U utorak, jače padavine sa sjeverozapada koje su u ponedjeljak i tokom noći na utorak zahvatile Bosnu i Hercegovinu pomjeraju se sa sjevera prema jugu i istoku zemlje tako da se prije podne očekuje prestanak padavina u sjevernim područjima i postepeno u ostalim dijelovima zemlje, a potom poslije podne u Hercegovini i na istoku Bosne.

S prolaskom padavina doći će i do smanjenja oblačnosti. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 18, na jugu zemlje do 22 stepena. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 25 stepeni.

U srijedu, u Bosni i Hercegovini sunčano uz umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između deset i 14, na jugu zemlje do 17 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 23 i 28, na jugu zemlje do 30 stepeni.

U četvrtak, u Bosni i Hercegovini sunčano uz umjerenu oblačnost. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 16, na jugu zemlje do 19 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 24 i 29, na jugu zemlje do 32 stepena.

Ne propustite