Znate li ko je dječak s fotografije? Postao je svjetski poznat glumac kojeg svi rado gledamo

Show
Znate li ko je dječak s fotografije? Postao je svjetski poznat glumac kojeg svi rado gledamo

Možete li prepoznati ko je dječak s ove stare fotografije? Postao je svjetski poznat glumac kojeg svi rado gledamo.
 

Riječ je o legendarnom Jimu Carreyju. Nakon zapaženog rada u humorističnom showu "In Living Color" dobio je glavnu ulogu u filmu "Ace Ventura: Pet Detective" (1994.). Iste godine snima filmove "The Mask" i "Dumb and Dumber".

Nakon toga glumi u "Batman Forever" i "The Cable Guy" za kojeg je dobio 20 miliona dolara, što je bila rekordna zarada za jednog komičara.

Treba spomenuti i filmove "Liar Liar" i "The Truman Show", koji mu donosi Zlatni globus za najboljeg glumca u drami, a mnogi su prognozirali i nominaciju za Oscar, ali se to nije dogodilo. Nominaciju za ovu prestižnu nagradu je uspio dobiti 2004. godine zahvaljujući filmu "Eternal Sunshine of the Spotless Mind".

Iako je još uvijek aktivan u filmskoj industriji, u posljednjih nekoliko godina se rijetko pojavljuje u javnosti. Njegov život se u potpunosti promijenio 2015. godine, nakon što se njegova djevojka Cathriona White predozirala.

Njih dvoje su se počeli zabavljati 2012. Raskidali su u više navrata. Ona je na Twitteru najavila kako će izvršiti samoubistvo, a nakon toga je napisala:

"Moja krv je na tvojim rukama. Jime, upropastio si mi život. Nakon toga si me samo nastavio vrijeđati."

Glumac je 2017. godine optužen da je iskoristio svoje bogatstvo i status slavne ličnosti da kupi lijekove na recept koji su doprinijeli njenom predoziranju. No, slučaj je odbačen.

Ne propustite