Uspješno smanjuju indeks tjelesne mase

Bademima do ravnog stomaka

Objavljeno:20.12.2014 - 14:07
A A A Times Arial

Sirovi bademi ubrzavaju rad metabolizma, a istraživanja su pokazala da svakodnevna konzumacija badema mršavljenje ubrzava za čak 62 procenta, nivo ukupne tjelesne masti smanjuje za čak 56 procenata, a mršavljenje na području stomaka ubrzava za 50 procenata, prenosi Refleksija.

Jednu porciju čini oko 23 badema, koja su sasvim dovoljna za zadovoljavanje potreba organizma za proteinima i nezasićenim masnim kiselinama.

Proteini su ključni za gubitak abdominalne masti, a bademi su odličan izbor jer, uz proteine, sadrže gotovo sve nutrijente koji su potrebni za brzo i zdravo sagorijevanje masti. Bademi se sporo razgrađuju, pa ćete sitost osjećati znatno duže. Odličan su izvor dijetalnih vlakana, koji su neophodni za pravilan rad sistema za varenje, prenosi Stvar ukusa.

Naučnici su dokazali da bademi uspješno smanjuju indeks tjelesne mase, ukupni procenat tjelesne masti, pomažu u izgradnji mišićne mase, regulišu krvni pritisak i nivo šećera u krvi i rizik od nastanka raznih stanja i bolesti, uključujući bolesti srca, rak debelog crijeva, dijabetes tipa 2, gojaznost, visoki krvni pritisak, smetnje u varenju.

Ishrana igra ključnu ulogu u gubitku abdominalne masti. Vaš stomak neće postati ravan ako ne jedete pravilno, čak ni onda ako vežbate svakodnevno. Zdrava ishrana uz svakodnevnu fizičku aktivnost je savršen recept za postizanje brzih, ali i zdravih rezultata.