Producentica Pinka koja je udarila djevojčicu ima 33 prekršajne prijave i 11 osuđujućih presuda

Region
Producentica Pinka koja je udarila djevojčicu ima 33 prekršajne prijave i 11 osuđujućih presuda

Drugo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu predložilo je, nakon saslušanja, da se N. K. osumnjičenoj da je automobilom udarila djevojčicu (15) na pješačkom prijelazu na Voždovcu odredi pritvor, saopštilo je to tužilaštvo.

Povodom saobraćajne nezgode koja se dogodila 26. juna u Ulici Vojvode Stepe, kada je maloljetna M.Đ. zadobila teške tjelesne povrede, osumnjičena je dovedena na saslušanje, zbog krivičnog djela Teško djelo protiv bezbjednosti javnog saobraćaja.

Kako se navodi, osumnjičenoj je na teret stavljeno da je saobraćajnu nezgodu izazvala sa umišljajem, s obzirom da je vozilom upravljala pod dejstvom alkohola od 1,51 promila alkohola u krvi i jer je do nezgode došlo na pješačkom prijelazu.

Osumnjičena je iznijela svoju odbranu, nakon čega je Drugo OJT u Beogradu podnijelo prijedlog Drugom osnovnom sudu u Beogradu za određivanje pritvora osumnjičenoj.

Pritvor se, kako navodi Tužilaštvo, predlaže da ne bi uticala na svjedoke, odnosno oštećenu i očevice događaja, kako ne bi ponovila krivično djelo, a s obzirom da je prema podacima iz registra prekršajnih sankcija protiv osumnjičene podnijeto 33 zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka zbog izvršenja prekršaja iz Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima, a po kojim zahtjevima je Prekršajni sud u Beogradu donio 11 osuđujućih presuda.

Pritvor se predlaže, imajući u vidu sve okolnosti pod kojima je djelo izvršeno, a koje su izazvale uznemirenje javnosti, koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka.

(N1)

Ne propustite