BBC: I najvjerniji Bidenovi saradnici svjesni su da je ovo bio katastrofalan nastup

Svijet
BBC: I najvjerniji Bidenovi saradnici svjesni su da je ovo bio katastrofalan nastup

"Već u prvih nekoliko minuta debate, zbog Bidenovo promuklog glasa i nesigurnog ponašanja, demokrati diljem Amerike počeli su paničariti, razmjenjujući poruke o mogućoj potrebi za promjenom kandidata", analizira debatu BBC-jeva dopisnica koja je bila u Atlanti, gdje se u sjedištu CNN-a održavala debata.

"Demokrati su se nadali vidjeti energičnu izvedbu koja bi pokazala biračima da Biden nije previše star za reizbor. Dobili su suprotno.

Dok je Biden pokušavao obraniti svoju politiku imigracije na južnoj granici, bilo je teško razumjeti što uopće govori.

Donald Trump suočio se s teškim pitanjima o neredima 6. siječnja i njegovoj nedavnoj osudi za teške prekršaje. Ali Biden se mučio dok je branio svoje stajalište o pitanjima na kojima bi trebao biti najjači, uključujući pobačaj.

"Nije prošao test"

Na kraju, dvojica kandidata koji se natječu za predsjednika Sjedinjenih Američkih Država počeli su se svađati o tome tko je bolji golfer.

Istaknuti demokrati pokušali su prikazati hrabro lice, sugerirajući da je Biden prehlađen i tvrdeći da je po sadržaju pobijedio u argumentima.

Ali čak i najvjerniji suradnici svjesni su da je ovo bio katastrofalan nastup. Joe Biden imao je jedan zadatak - uvjeriti Amerikance da nije previše star. Nije prošao taj test", napisala je ona.

Ne propustite