Bećirović: Kraljevina Norveška je dokazani prijatelj BiH

Vijesti
Bećirović: Kraljevina Norveška je dokazani prijatelj BiH

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Denis Bećirović primio je u oproštajnu posjetu ambasadora Kraljevine Norveške u Bosni i Hercegovini Olava Reinertsena.

Tokom razgovora, Bećirović je ocijenio uspješnom diplomatsku misiju ambasadora Reinertsena u našoj zemlji, a sagovornici su istakli važnost nastavka dobre saradnje dvije države i u narednom periodu, a posebno u oblasti odbrane.

U tom kontekstu, predsjedavajući Predsjedništva BiH Bećirović je istakao važnu ulogu Kraljevine Norveške kao kontakt-ambasade Bosne i Hercegovine s NATO-om, kao i u modernizaciji Oružanih snaga BiH putem više realiziranih projekata.

Ambasador Kraljevine Norveške u Bosni i Hercegovini Olav Reinertsen je naglasio da Norveška daje podršku Bosni i Hercegovini na euroatlantskom putu i Planom bilateralne odbrambene saradnje koji se potpisuje na godišnjem nivou. Također, on je naglasio da Norveška podržava nezavisnost, suverenitet i teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Denis Bećirović izrazio je zahvalnost na značajnoj podršci Kraljevine Norveške prilikom usvajanja Rezolucije o 11. julu kao Međunarodnom danu sjećanja i obilježavanja genocida u Srebrenici iz 1995. godine, saopćeno je iz Bećirovićevog kabineta.

Ne propustite