Nakon Čovićeve opozicije, Murphy se sastao i sa Kraljevićem

Svijet
Nakon Čovićeve opozicije, Murphy se sastao i sa Kraljevićem

Američki ambasador u Bosni i Hercegovini Michael Murphy sastao se danas u Mostaru s federalnim ministrom finansija Tonijem Kraljevićem.

"Sretan što sam se danas u Mostaru sastao s ministrom Kraljevićem kako bismo razgovarali o ekonomskim i finansijskim pitanjima koja su važna za Federaciju i BiH.

Sjedinjene Američke Države podupiru lidere koji rade na stvaranju uslova za snažan privredni rast predvođen privatnim sektorom, osiguravaju transparentno korištenje vladinih resursa za razvoj koji koristi svim građanima i ispunjavaju standarde potrebne za napredak BiH u euroatlantskim integracijama", navodi se u objavi američke ambasade na platformi X.

Podsjetimo, američki ambasador Murphy sastao se danas i s liderima HDZ-a 1990, HNP-a, HRS-a, HDS-a i Samostalne Čapljinske stranke gdje su razmijenili mišljenja o aktuelnoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini.

Tema sastanka je bila važnost jačanja demokratije u BiH i stvaranja uslova za snažan ekonomski rast kao i hitnu potrebu za provedbom reformi potrebnih za unapređenje euroatlantskih integracija BiH.

Ne propustite