Meteorolozi objavili upozorenje: MOGUĆE POPLAVE, EVO KOJI DIJELOVI ZEMLJE SU POSEBNO NA UDARU

Aktuelno
Meteorolozi objavili upozorenje: MOGUĆE POPLAVE, EVO KOJI DIJELOVI ZEMLJE SU POSEBNO NA UDARU

Nastavlja se izrazito nestabilno vrijeme i danas, 27. juna, u većem dijelu zemlje.

"Kiša, pljuskovi sa grmljavinom i lokalne nepogode očekuju se skoro posvuda. Kombinacija sporog strujanja, kakvo će danas biti iznad naše zemlje, i lokalno obilnih pljuskova može dovesti do izbijanja bujičnih poplava u pojedinim mjestima.

Manje padavina danas na krajnjem sjeverozapadu i sjeveru zemlje, a najviše ih se očekuje u dijelovima centralne i istočne Bosne", javljaju danas, 27. juna, na stranici BHmeteo.

Danas je ujedno i posljedni dan sa ovako nestabilnim vremenom, naglasili su: "Od sutra postepeno stabilizacija vremena, a za vikend nas očekuje posvuda pretežno sunčano i vruće vrijeme. Posebno u nedjelju (30. juna) kada će temperature lokalno dostizati do oko 35 °C."

"Stabilnije vrijeme neće dugo potrajati, jer poslijepodnevni i večernji sati ponedjeljka (1. jula) donose prodor hladne fronte sa sjevera uz pad temperature i padavine. Ono što je sada pomalo izvjesno, nestabilno vrijeme bi potrajalo u prvih 5 dana jula, pa bi kasnije moglo uslijediti stabilnije vrijeme uz više sunčanog vremena i toplije", zaključili su.

Ne propustite