U Doboj Istoku nakon velikog nevremena prijavljene povrede kod građana

Bosna i Hercegovina
U Doboj Istoku nakon velikog nevremena prijavljene povrede kod građana

Zbog velikog nevremena koje je jučer u popodnevnim satima pogodilo općinu Doboj Istok proglašeno je stanje prirodne nesreće, a kako su saopćili nadležni, osim materijalne štete, prijavljene su i povrede kod građana.

 
Na području Doboj Istoka nevremenom su najviše bile pogođene mjesne zajednice Mala Brijesnica, Velika Brijesnica i Klokotnica.

“Štete su enormne i ogledaju se u oštećenju svih vrsta objekata u privatnom i javnom vlasništvu. Također prijavljene su povrede kod više građana različitog obima i vrste”, navedeno je na zvaničnoj stranici Općine Doboj Istok

Stoga je općinski načelnik Kemal Bratić na prijedlog Općinskog štaba civilne zaštite donio Odluku o proglašenju stanja prirodne nesreće uzrokovane gradom i kišom.

Građani, pravna i fizička lica u skladu sa donesenom Odlukom mogu podnijeti prijave o nastaloj šteti na obrascu za prijavu šteta koji se nalazi na protokolu Općine Doboj Istok i u svim Mjesnim zajednicama.

Prijave se primaju od sutra (ponedjeljak) 24. juna 2024. godine radnima danima od 8:00 do 15:00 sati narednih osam dana.

U skladu sa važećim propisima Općinska komisija za procjenu šteta će izvršiti uviđaj i sačiniti zapisnik o nastaloj šteti.


 
 

Ne propustite