Otac na plaži pokušao ugušiti svoje dvoje djece: Tragediju spriječio policajac u patroli

Svijet
Otac na plaži pokušao ugušiti svoje dvoje djece: Tragediju spriječio policajac u patroli

Policija je zaustavila oca koji je pokušavao utopiti dvoje male djece na plaži u SAD-u, saopćile su vlasti.

Kako je objavila policija, jedan je policajac bio u patroli u gradu West Havenu u saveznoj državi Connecticut, kada je jučer oko 2:30 ujutro po lokalnom vremenu ugledao Nissanov SUV parkiran na plaži.

Policajac je zatim prišao vozilu i čuo "glasno vrištanje iz vode", dodala je policija. Kako se približavao izvoru buke, primijetio je da su u vodi odrasli muškarac i dvoje male djece.


"Dok je policajac ulazio u vodu, odrasli muškarac s djecom se odmicao od njega i vikao policajcu da se makne‘", dodala je policija. Policija je objavila kako je "u tom trenutku postalo je očito da je muškarac namjerno davio svoju djecu."

Prvi policajac koji je stigao uspio je doći do muškarca i spriječiti ga, a drugi su mu policajci, koje je prvi u međuvremenu pozvao radiovezom, pomogli da djecu odnesu na obalu, prenosi Index.hr.

Djeci je pružena hitna pomoć te su odvezena u bolnicu gdje su ostala na intenzivnoj njezi, saopćila je policija. Njihov otac je priveden.

"Nema sumnje da je brza reakcija naših policajaca spasila živote ove djece", rekla je policija, koja i dalje istražuje incident.

Ne propustite