Djevojčica (3) umrla nakon što je majka pokušala da joj ukloni vaške: Tragedija potresla Balkan

Svijet
Djevojčica (3) umrla nakon što je majka pokušala da joj ukloni vaške: Tragedija potresla Balkan

Policija je pokrenula istragu, a majka je u prvi mah tvrdila da nije kupala djecu, već da je sredstvo slučajno prosula na pod u kući

Djevojčica (3) je umrla u Rumuniji, a njena sestra (8) je u teškom stanju nakon što ih je njihova majka direktno izložila sredstvu za uništavanje parazita kod ovaca.

Djevojčice iz sela Pausa su bile hitno prebačene u bolnicu sa prvim znacima trovanja, a majka je odbijala da prizna šta je uradila dok je ljekari na to nisu primorali, kako bi mogli da učine sve da spasu djecu. Nažalost, za mlađu djevojčicu pomoći nije bilo.

Policija je pokrenula istragu, a majka je u prvi mah tvrdila da nije kupala djecu, već da je sredstvo slučajno prosula na pod u kući.

"Ispalo mi je to na patos kada sam otvarala vrata. Djevojčice su se igrale na podu, možda im je ušlo u oči ili usta. Ne znam, ne mogu da znam", rekla je navodno majka prilikom ispitivanja.

Djevojčice su prvo dobile osjetile mučninu, a potom su krenule da povraćaju. Nedugo potom su roditelji pozvali hitnu pomoć.

"Nisam znao šta je to"
"U prvi mah nije bilo jasno da su djeca okupana tim sredstvom. Ona je tek oko 10 sati priznala to", rekao je direktor bolnice u koju su djevojčice dovezne.

Nažalost, stanje mlađe djevojčice je iz časa u čas bilo sve gore i gore.

"Zbog pogoršanja stanja dijete je hitno prebačeno na intenzivnu negu bolnicu u Kluju, gdje je nažalost preminula", naveli su iz policije.

Druga djevojčica je trenutno stabilno, ali je u veoma teškom stanju.

"Nisam znao kakvo je to sredstvo, da sam znao, nikad ne bi dopustio da se koristi. Htjela je da im ukloni vaške, ne da ih ubije", rekao je otac djevojčica.

Mediji pišu da porodica ima petoro djece starih između 2 i 14 godina. U istragu se uključio i Centar za socijalni rad.

"Ovo je bio nesretan slučaj. U toku je istraga kako bi se procijenili uslovi u kojima djeca žive. Djeca idu u vrtić i školu i redovni su na nastavi", naveli su iz Centra.

(Telegraf.rs)

Ne propustite