Michael Murphy: 'Građani BiH žele živjeti u zemlji u kojoj oni i njihova djeca mogu uspjeti'

Aktuelno
Michael Murphy: 'Građani BiH žele živjeti u zemlji u kojoj oni i njihova djeca mogu uspjeti'

Svečanim programom koji je večeras održan u Sarajevu, u petak, 21. juna zvanično su otvoreni 15. Dani Bosanskohercegovačko-američke akademije umjetnosti i nauke BHAAAS.

Američki ambasador Michael Murphy istaknuo je značaj bh. naučne dijaspore koja tom konferencijom daje podršku Bosni i Hercegovini.

"Građani BiH žele živjeti u zemlji u kojoj oni i njihova djeca mogu uspjeti i napredovati na evroatlantskom putu", istakao je ovo ambasador Murphy u svom obraćanju bh. dijaspori iz SAD na Petnaestoj godišnjoj skupštini BHAAAS u BiH.

Apelovao je na bh. dijasporu da podrži donosioce pozitivnih promjena, uključujući mlade, aktiviste civilnog društva, poduzetnike i ostale.

Pozvao je one koji daju podršku sigurnoj, prosperitetnoj, demokratskoj budućnosti BiH da pošalju jasnu poruku političkim liderima u zemlji da je davno bilo vrijeme da prestanu sa politikom podjela kojom se povećavaju tenzije i nestabilnost u BiH, da riješe problem endemske korupcije koja prijeti demokratiji i prosperitetu BiH, te da se fokusiraju na osiguranje budućnosti BiH koja ide u prilog svim njenim građanima.

Ne propustite