Svi gradovi u Crnoj Gori dobili struju

Region
Svi gradovi u Crnoj Gori dobili struju

Svi gradovi u Crnoj Gori dobili su struju, rekao je Ranko Redžić direktor nacionalnog dispečerskog centra CGES, prenosi Radio-televizija Crne Gore.

Kako je kazao, još ne znaju šta je uzrokovalo ovoliki problem u elektrosnabdijevanju, ne samo u zemlji, već i u regionu, piše RTCG.

“Još nemamo informaciju šta je uzrok ovog događaja. Regionalni je i međunarodni i ispitivat će ga evropsko udruženje operatora kojim rukovodi Evropska komisija i oni će sigurno formirati tijelo koje će do detalja ispitati uzroke”, kazao je Redžić na konferenciji za novinare.

Ministar energetike i rudarstva Crne Gore Saša Mujović rekao je da je kvar “regionalnog karaktera”, ali da električna energija dospijeva do CEDIS-a koji radi na tome da ponovo uključi sve gradove.

“Električna energija dospijeva do CEDIS-a i on ima posla na priključenju gradova. To može da potraje jer mora grad po grad da pušta, ne može odjednom. Loša okolnost je što su u momentu kada se desio kvar svi potrošači ostali uključeni. Nadamo se da u momentu uključenja neće biti veliko opterećenje i da neće izazvati nove ispade”, rekao je Mujović.

Bez struje je danas u popodnevnim satima ostala skoro cijela Crna Gora, dijelovi Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Dva sata kasnije struja je počela da se postepeno vraća, prenosi N1.

Ne propustite