Samo ovako ćete prepoznati dobrog čovjeka: 1 stvar pokazuje kakva mu je duša

Zanimljivosti
Samo ovako ćete prepoznati dobrog čovjeka: 1 stvar pokazuje kakva mu je duša

Biti dobar čovjek u današnje vrijeme veliki je izazov za mnoge ljude, ali postoje i oni kojima je to najvažnija stvar, pa onda ide sve ostalo - posao, karijera, zarada, status u društvu...Naime, nestašica epmatije je postala hronična, a egoizam se uvećava, te smo došli to te tačke da se iznenadimo kada nam se neko ljubazno obrati, sasluša ili pruži pomoć od srca. Ali, sa druge strane, kada malo bolje pogledamo, ipak postoje osobe zbog kojih nam se pojavi osmijeh na licu, a oko srca bude toplo .

Kada sam pitala svog vjeroučitelja kako da prepoznam dobru osobu, šta ona radi i kako izgleda, dobila sam odgovor koji ću zauvijek pamititi.

"Uopšte nije važno šta čovjek govori, ni šta ti se čini da je on. Stvar je u atmosferi koja se mijenja u njegovom prisustvu. To ti je najmoćniji dokaz. Kad dobra osoba uđe u prostoriju, a imaš osjećaj kao da se vazduh promijenio, da je atmosfera ljepša, toplija, prijatnija, to je u prostoriju ušla jedna dobra duša, jedan jak duh koji je u stanju da neutrališe sve drugo", objasnio mi je.

A potom je istakao da se i zli ljudi prepoznaju na sličan način.

"Na sličan način prepoznaćeš i lošu osobu. Ako ti je odjednom neprijatno, hladnije, raspoloženje ti se promijenilo, znaj da je prostorom zavladala loša, ali isto tako moćna energija jedne loše osobe", zaključio je.

I svaki put kada sam zaista osjetila ovo što mi je vjeroučitalj rekao, ispostavilo se kao istina.

Ne propustite