Jeremy Menez: Da nisam fudbaler možda bih bio u zatvoru

Fudbal
Jeremy Menez: Da nisam fudbaler možda bih bio u zatvoru
Prije fudbala bavio se ragbijem, tijelo prekrio tetovažama. Odbio je Manchester United, što bi učinilo malo fudbalera na svijetu.

Francuski reprezetativac Jeremy Menez danas igra protiv svoje bivše ekipe, u dresu Milana gostuje kod Rome. Zanimljiv je na terenu, ali i izvan njega. Prije fudbala bavio se ragbijem, tijelo prekrio tetovažama. Odbio je Manchester United, što bi učinilo malo fudbalera na svijetu.

Bila je to smišljena odluka i nisam požalio“, kazao je Menez koji je karijeru počeo u Sochauxu, igrao u Monacu, Romi, PSG-u i Milanu.

Svoju ljubav prema tetovažama je pojasnio na sljedeći način: “Kad si mlad možeš napraviti ‘milion’ gluposti. To je vrijeme kad su pogreške dozvoljene.

Menez je porijeklom iz pariškog predgrađa Banlieue 94, gdje život na ulici nije lagan.

Nikad nemojte zaboraviti odakle se došli. Odrastao sam na ulicama tog kvarta. Gotovo sam uništio koljena igrajući fudbal po cijele dane na pločnicima. Zato djeci mog kvarta želim izgraditi pravo fudbalsko igralište“, pojašnjava Menez.

A umjesto reflektora San Sira, moglo je sve završiti drugačije. “Stalno sam bio na ulici, mogao sam vrlo lako završiti u zatvoru“, priznaje najbolji strijelac Milana.

Ne propustite