Danas i sutra radovi na mostu u Konjicu, očekuje se usporen saobraćaj

Aktuelno
Danas i sutra radovi na mostu u Konjicu, očekuje se usporen saobraćaj

Na graničnim prelazima promet putničkih vozila jutros protiče uz zadržavanja do 30 minuta.

Zbog radova na sanaciji škarpi i nestabilnih kosina obustavljen je saobraćaj na magistralnom putu Jajce-Crna Rijeka. Vozila se preusmjeravaju na put preko Jezera i Mrkonjić Grada prema Crnoj Rijeci, saopćeno je iz IC BiHAMK-a.

Za danas i sutra od 06 do 18 sati najavljeni su radovi na mostu u Konjicu (na M-17), zbog čega će saobraćati usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Sanacioni radovi aktuelni su i na magistralnim putevima: Lašva-Kaonik, Lukavac-Šićki Brod, Kladanj-Vlasenica (Gojsalići), Jelah-Doboj (Karuše), Dobro Polje-Miljevina, Bijeljina-Rača, Čevljanovići-Nišići, Semizovac-Srednje, kao i na kružnom toku na ulazu u Bosansku Gradišku. Na mjestima izvođenja radova saobraća se usporeno.

Zabranjen je saobraćaj za vozila preko 5 tona najveće dozvoljene mase na graničnom prelazu Karakaj (kod Zvornika). Teretna vozila preko 5 t preusmjeravaju se na granične prelaze Bratunac ili Rača, dok autobusi mogu koristiti GP Šepak.

Apeluje se na sve koji planiraju duža putovanja narednih dana da se na vrijeme informišu o trenutnom stanju na putevima i čekanjima na graničnim prelazima. BIHAMK-ove k

Ne propustite