Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta

Aktuelno
Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta

Uslovi za vožnju jutros su povoljni u većem dijelu Bosne i Hercegovine, saobraća se po suhom, uz dobru vidljivost, saopćio je Bosanskohercegovački auto-moto klub (BIHAMK).

Ipak, vozače mole da voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode trenutnim uslovima na putu te da drže odstojanje između vozila i obavezno koriste sigurnosni pojas.

Zbog radova na sanaciji škarpi i nestabilnih kosina obustavljen je saobraćaj na magistralnom putu Jajce - Crna Rijeka. Vozila se preusmjeravaju na put preko Jezera i Mrkonjić Grada prema Crnoj Rijeci.

Sanacioni radovi aktuelni su i na magistralnim putevima: Lašva - Kaonik, Lukavac - Šićki Brod, Bugojno - Gornji Vakuf/Uskoplje, Jablanica - Prozor, Kladanj - Vlasenica (Gojsalići), Jelah - Doboj (Karuše), Dobro Polje - Miljevina, Bijeljina - Rača, Čevljanovići - Nišići, kao i na kružnom toku na ulazu u Bosansku Gradišku. Na mjestima izvođenja radova saobraća se usporeno.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Zabranjen je saobraćaj za vozila preko pet tona najveće dozvoljene mase na graničnom prelazu Karakaj (kod Zvornika). Teretna vozila preko pet tona preusmjeravaju se na granične prelaze Bratunac ili Rača, dok autobusi mogu koristiti GP Šepak.

Iz BIHAMK-a apeluju na sve koji planiraju duža putovanja narednih dana da se na vrijeme informišu o trenutnom stanju na putevima i čekanjima na graničnim prelazima.

Ne propustite