Erdogan poručio kako opozicija ima provokativan jezik: "Nećemo nasjedati na trikove"

Svijet
Erdogan poručio kako opozicija ima provokativan jezik: "Nećemo nasjedati na trikove"

Predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan komentirao je odnose unutar saveza stranaka koji čini i njegova AK Partija te je poručio kako niko neće nasjesti na trikove koji bi mogli prouzrokovati razdor.
 
U govoru koji je održao pred članovima AK Partije, Erdogan je rekao kako ne postoji nikakva pobuna među članovima Narodne alijanse koju čine AK Partija, MHP-a i BBP-a.

"Nećemo nasjedati na trikove onih koji pokreću kotao razdora. Nećemo dozvoliti da se otvori pukotina u zidovima naše stranke i ostalih članova alijanse. Cijelu Tursku vidimo kao braću i grlimo sav njen narod", rekao je turski predsjednik.

Poručio je kako je i krajnje vrijeme da opozicija počne sa primjenim konstruktivnijeg dijaloga.

"Krajnje je vrijeme da na strani opozicije prevlada drugačiji stil, konstruktivan, pozitivan, umjesto destruktivnog i provokativnog jezika. Narodni savez je garancija jedinstva, mira i bratstva 85 miliona ljudi. Što je naš savez jači, Turska će biti sigurnija", poručio je Erdogan.

Dotaknuo se i situacije u Gazi.

"Ulažemo velike napore da islamski svijet djeluje kao jedno. Radimo na daljem povećanju broja zemalja koje će priznati Palestinu. Dajemo sve od sebe da osiguramo da otpor naše palestinske braće bude pobjednički. Nastavljamo slati humanitarnu pomoć, a nastavit ćemo i naš odnos sa Hamasom", zaključio je predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan.

Ne propustite