VASKOVIĆ NA TRAGU NOVOG SKANDALA: "Draško Stanivuković u velikim problemima, suočen je sa..."

Aktuelno
VASKOVIĆ NA TRAGU NOVOG SKANDALA: "Draško Stanivuković u velikim problemima, suočen je sa..."

Smiljana Moravac Babić je doskora bila „desna ruka“ Draška Stanivukovića, odlazećeg gradonačelnika Banjaluke. U kojoj mjeri je Babićeva bila „očarana“ Stanivukovićem u proteklim godinama, najbolje govori podatak da je ona o njemu napisala i knjigu. Doduše, tu knjigu sem Babićeve nije niko ni pročitao, pa ni sam Stanivuković, piše novinar Slobodan Vasković.

-Da Stanivuković voli poltrone, to je opštepoznato. Kako bi se zahvalio Babićevoj na odanosti i poltronstvu, on je njenu snahu zaposlio u Gradsku upravu. Iako se radi o licu sa vrlo tankim referencama, Babićeva snaha je dobila ugovor o radu na neodređeno vrijeme.

Babićeva je aktuelni odbornik PDP-a u Skupštini grada Banjaluka. Iako će ostati upamćena po svojim gafovima u skupštinskim klupama, ona ima ambiciju da obnovi odbornički mandat i to ne krije.

Ipak, Babićeva je prije nekog vremena shvatila da od obnove odborničkog mandata nema ništa. Razlog leži u činjenici da Babićeva neće biti ni među prvih pet na listi PDP-a za lokalne izbore. Samim tim ona nema nikakve šanse da ponovo bude izabrana za odbornika.

Stanivuković je sve vrijeme obećavao Babićevoj da će ona biti na drugom mjestu na listi. U međuvremenu je Stanivuković okrenuo ploču i to mjesto povjerio Adrijani Basari. Radi se o novopridošlom članu Stanivukovićevog tima. Inače, Basara je poznata jedino po tome što je dugo godina bila član SNSD-a, čak i u vrijeme dok je radila kao novinarka na RTRS-u.

Nakon što je Babićeva shvatila da je izigrana od Stanivukovića i Basare, ona je ljudima od povjerenja unutar PDP-a najavila da će napustiti tu stranku. Pritom je zaprijetila da će ostavku na sve funkcije dati u jeku predstojeće kampanje za lokalne izbore.

 Sličan potez je najavio i Krsto Golijanin. Radi se o još jednom aktuenom odborniku PDP-a, za kojeg takođe neće biti mjesta u vrhu kandidatske liste za odbornike. Na kraju, treba reći da sva istraživanja javnog mnjenja govore da PDP u Banjaluci može da osvoji najviše dva odbornička mandata, tvrdi Vasković.

Ne propustite