Zdravko Čolić prodao vilu na Košutnjaku za više od milion eura: Ovo je razlog

Show
Zdravko Čolić prodao vilu na Košutnjaku za više od milion eura: Ovo je razlog

Zdravko Čolić prodao je porodičnu kuću na Košutnjaku, i to za više od milion eura.
Legenda muzičke scene je brzo našla kupca za nekretninu, ali gdje mu je novi dom trenutno - nije poznato.

Jedan od najvećih umjetnika privatnost drži u tajnosti, pa je samo najbliži krug ljudi dosad bio upućen u to da se sa ženom Aleksandrom i nasljednicama Unom i Larom preselio.

Zdravko je najprije živio na Dedinju, gdje je prodao kuću, nakon čega je kupio vilu u mirnom dijelu Beograda, u blizini Banovog brda.

Čolić se navodno odlučio na promjenu životnog prostora zbog toga što su poštovaoci njegovog lika i djela često dolazili na vrata i željeli da se upoznaju s njim i fotografišu, a to je trajalo godinama.

Ova vila okružena je zelenilom, a ispred nje je veliko dvorište sa dvije kapije i pod visokim mjerama sigurnosti, što Čola nikad nije isticao u javnosti.

- Čola jeste velika zvijezda, ali živi život kao svaki drugi građanin. Miran, tih, porodičan i jednostavan. Još za vrijeme korone je razmišljao da proda kuću i to je nedavno i realizovao. Želio je da promijeni sredinu i, čim je rekao prijateljima da ima namjeru da se seli, kupca je brzo našao. Doduše, prethodnih godina je u više navrata imao ponude za kuću, ali to je učinio tek kad je on smatrao da je pravi trenutak. Čola vodi računa o svemu. Iako ga poznajem, ovoga puta nisam upućen u to gdje se sa Čukarice preselio. Sada ide lijepo vrijeme, boraviće ili u Bosni i Hercegovini, ili negdje na primorju - kaže sagovornik i dodaje:

- O njegovom kretanju tokom ljetnje sezone zna samo porodica. Sigurno je da će imati nekoliko nastupa na Crnogorskom primorju, pa će svakako spojiti lijepo i korisno i odmoriti se. Svakako, ako u novom domu ima nešto da se sređuje ili renovira, to će biti gotovo do jeseni, kad se Zdravkova porodica bude vratila u Beograd, piši srbijanski mediji.

Ne propustite