Najzdravija voćka na cijelom svijetu: Uzmite jednu svako jutro na prazan stomak

Porodica i zdravlje
Najzdravija voćka na cijelom svijetu: Uzmite jednu svako jutro na prazan stomak

Ovo hranljivo voće može zaštititi naše zdravlje i na jednostavan način ga možemo uključiti u obroke, kao grickalice, pića i poslastice

U pitanju su hurme.

Kako prenose vesti-online, anemični pacijenti trebalo bi da jedu što više hurmi, jer su one odličan izvor magnezijuma. Hurme sadrže kalijum, koji je koristan kod zaustavljanja dijareje. Osim toga, urme pomažu da se crijevna flora što brže obnovi. Redovnim uzimanjem urmi olakšaćete crijevima da stvore dobre bakterije.

Konzumiranje urmi četiri nedjelje prije porođaja majkama može da olakša porođajne bolove i umanji krvarenje. Žene koje su prije porođaja jele hurme, porodile su se lakše i brže, za razliku od onih žena koje nisu uzimale ovo voće.

Zbog visokog procenta hranjivih materija, hurme kod čovjeka izazivaju osjećaj sitosti i olakšavaju gubitak težine. Ako na prazan stomak uzmete hurmu, ona će regulisati rad crijeva i organizmu dati potrebni šećer.

Osobe sa slabim srcem mogu koristiti ovo nevjerovatno voće. Tokom noći potopiti hurme sa sjemenkama u vodu. Ujutro iz njih uklonite sjemenke, sameljite ih u blenderu zajedno sa vodom u kojoj su tokom noći stajale. Ovaj lijek uzimajte nekoliko puta dnevno kako bi se ojačalo srce. Također, hurme imaju sposobnost da smanje nivo neželjenog holesterola u tijelu.

Ne propustite