Užas u BiH: Halid napao partnericu nožem, ubrzo je uhapšen

Aktuelno
Užas u BiH: Halid napao partnericu nožem, ubrzo je uhapšen

U Vitezu je u petak uvečer, 14. juna, nevjenčani suprug partnerici nanio pet ubodnih rana nožem.

Nanio joj je povrede u predjelu vrata. Žrtva je preživjela.

"Dana 14. juna, u 19,35 sati, u PS Vitez putem telefona se obratio H. D. prijavio da je u porodičnoj kući u mjestu Lupac, općina Vitez, njegova bratična E. D. (1999), ubodena nožem u vrat od strane njenog nevjenčanog supruga Halida B., te da istu voze do DZ Vitez", navodi se u izvještaju MUP-a SBK, prenosi Radio Sarajevo.

Potom je policijska patrola upućena do Doma zdravlja Vitez, a saobraćajna patrola na lice mjesta kako bi isto osigurala.

"U 20,00 sati saobraćajan patrola je u mjestu Lupac pronašla i lišila slobode napadača Halida B. (1997.) koji je alkotestiran i utvrđeno je prisustvo al*ohola u organizmu od 0,18 promila, nakon čega je navedeni priveden u prostorije za zadržavanje PS Vitez", dodali su iz MUP-a SBK.

Sa slučajem je upoznat je istražitelj i Zamjenik komandira PS Vitez, koji su izašli na lice mjesta. U 21,30 sati u Bolnici Nova Bila je povrijeđena zbrinuta i zadržana na promatranju. Konstatovano je da ista ima pet ubodnih rana na tijelu. Uviđaj je izvršio SKP MUP-a SBK/KSB Travnik.

Ne propustite